14 Mayıs 2017 Pazar

Wana Cry Virüsü ÇÖZÜMÜ ve Dosyaları Kurtarma


WanaCryptor 2.0 Virüsü, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve ilk başta İngiltere olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine yayılarak bir çok kuruluşu kötü etkileyen bir virüs yazılımıdır.

Virüsün bulaştığı windows altyapılı bilgisayarlar otomatik olarak kilitleniyor ve belli bir Bitcoin hesabına para yatırılmadığı takdirde bilgisayar açılmıyor. Bu tür virüs yazılımları doğrudan doğrudan bilgisayarı esir alarak fidye istediği için, bu yazılımlara fidye virüsü de denmektedir.



Korunmak İçin: 


WanaCryptor 2.0 Fidye Virüsü dünyada hızla yayılıyor ve bu virüsün silinmesinin yolunu hala kimse bulabilmiş değil. Bu virüsün PC 'ye bulaşmaması için ise Microsoft ve Kspersky ilk önlem alan kuruluşlar oldu. WanaCryptor 2.0 Virüsünün bilgisayarınıza bulaşmasını istemiyorsanız Windows Defender yazılımınızı güncelleştirmeniz gerekmektedir. Veya KsperSky Anti Virüs programını bilgisayarınıza kurarak WanaCryptor 2.0 Virüsüne karşı bilgisayarınızı koruma altına alabilirsiniz.

Kaspersky Anti virüs programı kullanmak için yaklaşık olarak senelik 75 TL gibi bir ücret ödemek gerekmektedir, Öncesinde Ücretsiz 30 Gün Deneme sürümünü kullanabilirsiniz:



Eğer tespit edilen virüsleri Antiviüs programı silemiyor ise UNLOCKER programını indirin ve dosyaları silin:




Virüs bulaşmış bilgisayarı nasıl açabilirsiniz?


Fidye virüsü bilgisayara bulaşmış ise, bilgisayarda hiç bir işlem yapamazsınız. Yapabileceğiniz tek şey, dosyalarınızı kurtarmaktır. Eğer dosyalarınızın kurtarılmaya değeceğini düşünmüyorsanız, direkt yerel diskinizi biçimlendirerek bilgisayarınıza format atabilirsiniz, fakat hdd 'nizi biçimlendirdikten sonra başka bir bilgisayarda virüs taramasından geçirmenizde yarar vardır.


Dosyalar nasıl kurtarılır?



Dosyalarınızı kurtarabilmeniz için basit bir linux tabanlı işletim sistemi olan Parted Magic programını kurmanız gerekmektedir.Programı kurmak için ise bir adet çalışan bilgisayar ve bir adet usb disk, CD veya DVD gerekmektedir. Parted Magic Programı ücretlidir fakat güncel sürümden bir önceki sürüm ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Paket ücretleri ise 9$

Parted Magic Ücretsiz Sürümü :




Programı bilgisayara format atar gibi kurabilir veya portable olarak çalıştırabilirsiniz.Daha da ayrıntıya girmek gerekirse; Bootable disk yazabilen herhengi bir program ile Parted Magic .iso doyasını usb diskine bootable olarak yazdırabilirsiniz.

Önerilen Program: UnetBootin:




Parted Magic Kurulumu gerçekleştikten sora dosyalarınızı kopyalayabilir, silebilir, disklerinizi biçimlendirebilir ve DiskCheck işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca kendi içerisindeki mevcut antivirüs ile tarama yapabilirsiniz. Buna ek olarak ta Mozilla Firefox
web tarayıcısı ile ücretsiz online virüs taraması yapan web sitelerinden virüs taraması yapabilirsiniz.


*Online virüs taraması işleminin Linux tabanlı işletim sistemlerinde işe yarayıp yaramadığı hakkında kesin bilgimiz yoktur.



Etiketler: WanaCryptor 2.0 Fidye Virüsü, WanaCry virüsü silme, fidye virüsü silme, bilgisayar kilitlendi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EN SON GÖNDERİLEN

AVENGERS 4 ENDGAME WATCH FULL MOVIE 1080P